Agencijsko delo / zagotavljanje delavcev je koncept, s katerim agencija zagotavlja delavce za delo pri uporabniku, pri čemer z delavcem podpiše Pogodbo o zaposlitvi, z Uporabnikom pa Pogodbo o zagotavljanju delavcev.

Z iskanjem kvalitetnega in primernega kadra za vašo organizacijo storitev agencijskega dela vključuje tudi urejanje vseh administrativnih, pravnih in računovodskih del.

Prednost agencijskega dela pri DEKRI je vsekakor tudi ta, da smo zaradi velike baze kandidatov zmožni zelo hitro odreagirati na vaše potrebe po delavcih.

 

Na agenciji za iskanje kadrov vam pomagamo najti ustreznega zaposlenega

Če se iskanja kandidatov lotite sami, je lahko postopek zelo dolg, zato vam svetujemo, da delo raje prepustite nam, saj imamo na tem področju ogromno izkušenj. Ponujamo najrazličnejše storitve, med drugim izvajamo tudi razna psihološka ocenjevanja in različne teste, zato v kratkem času najdemo potencialnega zaposlenega z ustreznimi kompetencami. Prav za vsako delovno mesto kandidat potrebuje določena znanja in kompetence, zato iskanje novega kadra ni tako enostavno, kot se zdi na prvi pogled. Tudi v primeru, da gre le za administrativna dela, mora imeti zaposleni vsaj osnovno pravno znanje, vsaj pasivno mora govoriti različne jezike, nujno pa je tudi znanje s področja računovodstva. Kot agencija za iskanje kadrov takšnega posameznika v naši bazi najdemo v zelo kratkem času, poleg tega pa znamo z različnimi metodami in postopki med kandidati najti indvidualne razlike. 

Kadrovske agencije v Sloveniji se pogosto osredotočajo le na trde veščine, torej znanje, veščine, sposobnosti in motivacijo. Le-te so seveda izredno pomembne, a se je pri iskanju popolnega kandidata potrebno posvetiti tudi mehkim veščinam, torej sposobnostim dela pod pritiskom, komunikacijskim sposobnostim, sposobnostim sodelovanja v timu in reševanja konfliktov itd. V podjetju je sodelovanje med sodelavci in različnimi oddelki ključnega pomena, zato je izvajanje psiholoških testov pred zaposlitvijo izjemno koristno.

agencija za iskanje kadrov

Smo specialisti na področju posredovanja delavcev

Želimo si, da bi našli zares idealnega kandidata, ki bo v vaše podjetje vnesel nova znanja in veščine, zato se ukvarjamo tudi z izdelavo profilov. Storitev posredovanje delavcev pomeni, da vam pomagamo identificirati  strokovnjake, ki se bodo brez težav vključili v vašo organizacijo. Dela se lotimo sistematično. Najprej analiziramo in pripravimo projekt, nato pa pridobimo kandidate, izmed katerih izberemo le najboljše. Le s slednjimi organiziramo zaposlitvene razgovore, ki jih opravite sami. Odločitev, koga boste izbrali, je torej vaša. Mi vam le pomagamo izbrati posameznike, ki imajo trde in mehke veščine, ki jih zahteva določeno delovno mesto.

V primeru, da iščete nekoga z ročnimi spretnostmi, pri izboru najboljših kandidatov izvedemo različne teste. Najpogostejši so O'Connorjev test, Purdue Pegboard in Minnesota Rate of Manipulation. Z njimi preverimo, da kandidati obvladajo ročne spretnosti, z različnimi psihološkimi testi testiramo njihove mehke veščine, seveda pa pregledamo tudi njihove življenjepise z dosedanjimi izkušnjami in pridobljeno izobrazbo. Ker smo pri svojem delu zelo temeljiti, bomo zagotovo našli idealnega kandidata za vaše podjetje, ki bo uspešno opravljal zadane naloge. 

posredovanje delavcev